Zöldségfelfújt sajtos tejszínnel

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Zöldségfelfújt sajtos tejszínnel
Sajtos szufléSzuflé receptekfelfújtZöldségfelfújt recepttejszínes zöldség

Hozzávalók:

    • 30 dkg zöldség vegyesen (sárgarépa, brokkoli, karfiol)
    • 6 dkg vaj
    • 2 tojás
    • 2 evőkanálParmalat főzőtejszín
    • őrölt fekete bors
    • reszelt szerecsendió
    • 5 dkg reszelt parmezán
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sárgarépát megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk, a brokkolit és a karfiolt rózsáira bontjuk, majd egy kevés vízzel a vajon megpároljuk.
2.
A tűzről lehúzzuk, és botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk, és a szerecsendióval fűszerezzük.
3.
A zöldségpürét a tűzre visszatesszük, és állandó kevergetés közben a Parmalat főzőtejszínt, a reszelt parmezánt és a tojást belekeverjük.
4.
Vajjal vékonyan kikent tálkákba töltjük, és tepsibe állítjuk. Annyi vizet öntünk alá, hogy az edénykék feléig érjen, majd közepesen meleg sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 20-25 perc alatt megsütjük.
5.
Forrón tálaljuk.