Zöldséges őzgerinc

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Zöldséges őzgerinc
Őzgerinc receptektejszínes egytálételzöldséges tejszínes ételhétköznapiőzgerinc receptHúsvétTejszín

Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 150 gParmalat főzőtejszín
    • 3 tojás
    • 1 mokkáskanál
    • 1-1 zöldpaprika és paradicsompaprika, kis kockákra vágva
    • 15 dkg reszelt ementáli sajt
  • a díszítéshez

    • fél csokor friss oregánó
  • a tepsi kikenéséhez

    • vaj
    • zsemlemorzsa
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A lisztet a főzőtejszínnel, a tojással és a sóval laza tésztává összedolgozzuk. A paprikát kb. 10 deka sajttal együtt a tésztába keverjük.
2.
Őzgerincformát vajjal kikenünk, és morzsával megszórunk. A zöldséges masszát a formába simítjuk.
3.
Tepsibe vizet töltünk, az őzgerincformát beleállítjuk, és 170 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 155 °C) megpároljuk.
4.
Amikor kész, 5 percig állni hagyjuk, majd a formából kiborítjuk, és felszeleteljük.
5.
A maradék sajttal megszórjuk, és oregánóval díszítve tálaljuk.