Zöldséges, csirkemell rizottó

Feltöltő: Gasztropajti
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Zöldséges, csirkemell rizottó
tejszínes rizottóhétköznapitejszínes egytálételtejszínes-zöldséges ételekzöldséges-tejszínes receptekízesített szószrizses ételzöldségkeverékrizsfokhagyma

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 300 g csirkehús
    • 300 g rizs
    • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
    • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • 200 g zöldségkeverék
    • 1 kevés (ízlés szerint) só, őrölt bors
    • 1 kanál olívaolaj
Bevásárlólista nyomtatása
A rizottó krémes szaftot, a rizs szaftját, és fogkemény rizsszemeket jelent, zöldfűszerekkel, parmezánnal, fehérborral, alaplével és azzal, amit még beleraknak, de a szaftosság és a keménység elengedhetetlen velejárói. És a rizottórizs.

Elkészítés menete:

1.
A húst apró kockákra vágom. Kevés olajon megpirítom a szintén apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, ráteszem, a húst és fehéredésig pirítom.
2.
Felöntöm kevés fehérborral, és megsózom, borsozom.
3.
Hozzáadom az átmosott rizst, a zöldségkeveréket, és kevés hús alaplét ráöntve, fedő alatt párolom. Időnként megkeverem, ha szükséges, az alaplevet pótolom.
4.
Ha a rizs al dente (fogkemény) felöntöm a Parmalat főzőtejszínnel, és rövid ideig még pirítom.
5.
Kitűnő egytálétel ebédre, vagy vacsorára.