Zöldborsós penne baconnel

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Zöldborsós penne baconnel
tészta Receptektésztatejszínes tészta ReceptekZöldséges-tejszínes tésztatejszínes tésztazöldborsós tészta receptTejszines-szalonnás zöldborsós tésztaZöldborsós tészta recept képpelTejszínes-zöldborsós penne tejszínes penne baconosZöldborsósZöldborsós Penne receptbaconös-zöldborsós-tejszínes tésztaZöldborsós-tejszínes pennetészta baconnel

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 35 dkg penne tészta
    • 5 dkg bacon
    • 1 kis fej hagyma
    • 15 dkg közepes-kicsi zöldborsó
    • 1 szál majoranna
    • extraszűz olívaolaj
    • só és bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Egy lábasban kevés olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, tegyük hozzá a bacont és a zöldborsót. Pirítsuk tovább együtt 1 percig, majd öntsünk hozzá egy pohár vizet és fedjük le.
2.
5 percig főzzük közepes-alacsony lángon. Adjuk hozzá a főzőtejszínt, ízlés szerint sót, borsot és főzzük össze közepes lángon kb. 3 percig.
3.
Főzzük meg a pennét al dente keménységűre, szűrjük le és forgassuk bele a szószba.
4.
Szedjük tányérokra és szórjuk meg majoránnával.