Zöldborsófőzelék vagdalttal

Feltöltő: Gasztropajti
41-60 perc
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Zöldborsófőzelék vagdalttal

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kg fejtett zöldborsó
    • 1 kisebb lestyán levél
    • 1 kis csokor petrezselyem zöld
    • 1 kávéskanál cukor
    • 1 evőkanál keményítő
    • 1 kevés só és bors
    • 1 evőkanál olaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A kifejtett zöldborsót, kevés olajon megdinsztelem, kicsit megsózom, megborsozom, kávéskanálnyi cukrot teszek rá.
2.
Felöntöm annyi hús alaplével, vagy vízzel, hogy ellepje.
3.
Fedő alatt főzöm, közben a főzőtejszínt összekeverem a keményítővel.
4.
Mikor a borsó megpuhult, a főző léből kicsit kivéve temperálom a keményítős habarást, jól elkeverem, majd a főzelékhez adom.
5.
Az aprított, friss lestyán, és petrezselyem levelekkel újra felforralom, és ha szükséges, hús alaplével hígítom. A lestyánnal vigyázz, mert erőteljes az íze, és nem mindenki szereti, bár minden ételízesítő alapfűszere.
6.
Az átlagosnál, kicsit sűrűbb, de lágy, selymes ízű főzelék a végeredmény. Tálalni, bármilyen feltéttel lehet, de a fasírtfélék nagyon illenek hozzá.