Zöldbableves almával és füstölt bordaporccal

Feltöltő: molnarbela55
21-40 perc
7-8 személyre
haladó szakácsoknak
Zöldbableves almával és füstölt bordaporccal
balzsamecettárkonysárgarépafehérrépafokhagymafüstölt bordaporcalmazöldbablevesfőzőtejszíntejszínes zöldbablevesmagyarospikáns

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 375 g tejföl
    • 1 kg zöldbab (fagyasztott is lehet)
    • 40 dkg füstölt bordaporc
    • 2 db alma
    • 2 fej/izlés szerint vörös hagyma
    • 4 gerezd fokhagyma,
    • 5 db közepes fehérrépa
    • 5 db közepes sárgarépa
    • 2 evőkanál rozsliszt
    • 1 csipet tárkony
    • 1 ek bazsalikomos balzsamecet
    • 8 db tojás fertőtlenítő oldattal megmosva
    • 2 ek cukor,
    • 2 tekerésnyi frissen őrölt bors
    • 1 ek
    • 2 ek étolaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A zöldbabot megmossuk a végeit levágjuk és kb. 3 cm-es re daraboljuk.
2.
A zöldségeket is megmossuk és megtisztítjuk, hosszában félbe vágjuk.
3.
Az almát megmossuk eltávolítjuk a magházat 8 gerezdre vágjuk majd vékonyra felszeljük.
4.
A porcot is leöblítjük és apró falatokra felvagdaljuk.
5.
A hagymákat megtisztítjuk és apróra vágjuk majd az olajon üvegesre pirítjuk.
6.
A porcot is hozzáadjuk és kevés vízben 15 percig lassú tűzön előfőzzük.
7.
Ezután belerakjuk a babot, almát és a zöldségeket adunk hozzá sót, borsot, tárkonyt és cukrot és vele főzzük a tojásokat is héjastól, meg az almát is.
8.
A rozslisztet elkeverjük a tejföllel.
9.
A babot al dente főzzük hozzákeverjük a főzőtejszínt meg a tejfölt ezzel még egyet forralunk rajta, ekkor ecetezzük meg.
10.
Ezután a tojások héját leszedjük és félbe vágjuk azokat a tányéron jól mutatnak így tartalmasabb is az étel és a tojás is finomabb.