Zöld metélt tészta a tenger ízeivel

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Zöld metélt tészta a tenger ízeivel
Tejszínes tenger gyümölcsei tésztával recepttejszínes tészta receptegzotikusráktenger gyümölcsei

Hozzávalók:

    • 40 dkg zöld metélt tészta
    • 0,5 dl fehér bor
    • 30 dkg apró rák
    • 1 dl étolaj
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1 kiskanál fűszer
    • 50 dkgParmalat főzőtejszín
    • 1 dkg vaj
    • 1 dkg petrezselyem
    • 2 dkg parmezán sajt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A forró olajban lassan pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Amikor megsárgul, adjuk hozzá az apró rákot. Dinszteljük lassan 5 percig, majd adjuk hozzá a fehér bort.
2.
Amikor megfőtt, adjuk hozzá a kiskanál fűszert, a petrezselymet és a főzőtejszínt, majd még körülbelül 15 percig lassan főzzük.
3.
Főzzük meg a tésztát a tészta csomagolásán megadott utasítások szerint.
4.
A kifőtt és lecsurgatott tésztába tegyünk egy kevés vajat, és a kész szósszal tálaljuk. Ízlés szerint szórjuk meg parmezán sajttal.
5.
Tanács az elkészítéshez! A zöld metélt tészta nagyon ízletes akkor is, ha apró rák helyett lazaccal készítjük el az ételt.