Vendégváró kiscsibék franciasaláta ágyon

Feltöltő: Gasztropajti
21-40 perc
7-8 személyre
haladó szakácsoknak
Vendégváró kiscsibék franciasaláta ágyon
sárgarépapetrezselyemmustárpirospaprikazöldségkeverékfőtt tojásfőzőtejszínfrancia saláta receptkiscsibe formákhúsvétitejszínes saláta recept

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 12 db főtt tojás
    • 1 pohár tejföl
    • 1 csomag (500 g.) franciasaláta zöldségkeverék
    • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
    • 1 kávéskanál ételízesítő
    • 1 kávéskanál mustár
    • kevés petrezselyem zöld
    • Néhány szem feketebors
    • fél szál sárgarépa
    • kevés só, és őrölt bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tojásokat keményre főzzük. A tetejüket levágjuk, a sárgáját kivesszük. Ezt kikeverjük kevés petrezselyemzölddel, pirospaprikával, őrölt borssal, ételízesítővel, főzőtejszínnel.
2.
Elkészítjük a franciasalátát. Legegyszerűbb, ha keverék, fagyasztott salátát használunk, de saját magunk is csinálhatjuk, főtt sárgarépa, főtt zöldborsó, alma, csemegeuborka keverékéből, tejföllel, főzőtejszínnel, sóval, borssal, mustárral fűszerezve.
3.
A tojás sárgájából készített keveréket habzsákba, vagy tortadíszítőbe töltjük. A tojásokba nyomva a kikavart sárgáját, a levágott tojásfehérjét rátéve kalapként, sárgarépából megformáljuk a csibék csőrét, borsszemből a szemét.
4.
Az elkészített franciasalátás alapra helyezzük a kiscsibéket, friss petrezselyem zölddel, és a tojás sárgájából kavart krémmel díszítjük.
5.
Gyerekzsúrra ajánlom, az ifjúságot be lehet vonni a munkába is. Pillanatok alatt elfogy!