Vargányás szélesmetélt

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
kezdő szakácsoknak
Vargányás szélesmetélt

Hozzávalók:

    • 200 g vargánya
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 szál friss lestyán
    • olívaolaj
    • 1/2 kg tíztojásos szélesmetélt
    • só ízlés szerint
    • durvára őrölt fekete bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat és az apróra vágott hagymát a durvára vágott gombával magas lángon megpirítom.
2.
Felöntöm a Parmalat főzőtejszínnel és alacsony lángon sűrűre főzöm.
3.
Egy nagy fazékban sós vizet forralok, fogkeményre főzöm benne a tésztát. Leszűröm, a gombás tejszínhez keverem.
4.
Apróra vágott lestyánnal tálalom, de ez felcserélhető petrezselyemmel vagy el is hagyható.