Vargányás szélesmetélt
Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 200 g vargánya
- 200 gParmalat főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 szál friss lestyán
- olívaolaj
- 1/2 kg tíztojásos szélesmetélt
- só ízlés szerint
- durvára őrölt fekete bors
Elkészítés menete:
1.
Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat és az apróra vágott hagymát a durvára vágott gombával magas lángon megpirítom.
2.
Felöntöm a Parmalat főzőtejszínnel és alacsony lángon sűrűre főzöm.
3.
Egy nagy fazékban sós vizet forralok, fogkeményre főzöm benne a tésztát. Leszűröm, a gombás tejszínhez keverem.
4.
Apróra vágott lestyánnal tálalom, de ez felcserélhető petrezselyemmel vagy el is hagyható.