Vargányás pite
Feltöltő: Parmalat
1-2 óra

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1 teáskanál só
- 15 dkg vargánya
- 200 gParmalat főzőtejszín
- 2 tojás
- 1 evőkanál presszó kávé
- só
A kávé szépen kiemeli a vargánya ízét, gombás-tejszínes fogásokba érdemes kipróbálni.
Elkészítés menete:
1.
A lisztet a vajjal és a sóval tésztává gyúrom, kibélelek vele egy piteformát. A formát így egy órára a hűtőbe teszem. Előmelegítem a sütőt 200 fokra.
2.
A piteformát az előmelegített sütőben 5 percig sütöm, kihúzom, megszurkálom a tésztát, visszatolom még 5 percre.
3.
A friss vargányát 2-3 mm-es szeletekre vágom, a szárítmányt leöblítem, 2 órára langyos vízbe áztatom, kinyomkodom.
4.
A gombát a piteformába rendezem, leöntöm a sózott, tojásokkal és kávéval kikevert tejszínnel.
5.
A sütőben mérsékelem a hőfokot 180 fokra és 30 perc alatt készre sütöm.