Vaníliás muffin

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
12 darabhoz
haladó szakácsoknak
Vaníliás muffin
vaníliás sütemény Recepteksütemény receptVaníliás süti receptektejszínes muffinMuffin süti receptekmuffinmuffin receptekmuffin receptvaníliás muffin

Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 2 kiskanál sütőpor
    • 10 dkg cukor
    • 4 csomag vaníliás cukor
    • 150 gParmalat habtejszín
    • 8 dkg vaj
    • 6 evőkanál tej
    • 1 vaníliarúd kikapart belseje
    • 1 csipet
    • 2 darab tojás
  • a tetejére

    • 1 csomag vaníliapuding (pudingporból)
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (légkeveréses sütőben 165 °C). A muffinsütő mélyedéseit papírhüvellyel kibéleljük.
2.
A lisztet a sütőporral összeszitáljuk. A kétféle cukrot a habtejszínnel, a vajjal, a tejjel, a vanília kikapart belsejével és a sóval összekeverjük, majd a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
3.
A lisztes keveréket a cukros-vaníliás masszával gyors mozdulatokkal összeforgatjuk
4.
A tésztát háromnegyed részig a muffinsütő mélyedéseibe kanalazzuk, majd a sütőbe tolva kb. 20 perc alatt megsütjük. Amikor kész, a süteményt 5 percig a formában pihentetjük, majd sütőrácsra szedve hűlni hagyjuk.
5.
Tálalás előtt vaníliapudingot készítünk a zacskón leírt utasítás szerint, majd nyomózsákból csinos “kalapokat” nyomunk a muffinok tetejére.