Vaníliás álom

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:

    • 3 db bretagne-i süteménykarika
    • 2 dkg gyengén sózott vaj
    • 6 dkg fehér csokoládé
    • 1 egész vanília és egy fél
    • 2 csapott evőkanál Parmalat habtejszín (az alaphoz)
    • 250 g Parmalat habtejszín (a tejszínhabhoz)
    • 5 dkg porcukor
    • 1 csipetnyi agar-agar
    • kb. 20 db gyorsfagyasztott málna
Bevásárlólista nyomtatása
Vaníliás álom

Elkészítés menete:

1.
A fehér csokoládét és a vajat vízgőz fölött felolvasztjuk, s miután a keverék felolvadt, a tűzről levéve hozzáadjuk a 2 evőkanál habtejszínt, majd a fél rúd vanília magjait.
2.
Hozzáadjuk az agar-agart, összekeverjük, néhány pillanatra visszatesszük a tűzre, hogy felmelegítsük az agar-agart. Félretesszük hűtött helyre.
3.
Elkészítjük a tejszínhabot: elektromos habverővel egy perc alatt felverjük a folyékony habtejszínt, majd hozzáadjuk a vanília magjait és az 5 dkg cukrot. Ezután tovább verjük ezt a keveréket 30 másodpercen keresztül, majd félretesszük hűtött helyre.
4.
Kézzel összenyomunk 3/4 bretagne-i süteménykarikát egy üvegtálkában, ráteszünk 6 málnát, majd egy réteg vaníliás, fehér csokoládés krémet (hagyjuk összeállni hidegen 30 percig), majd a tetejére egy réteg málnát helyezünk. Félretesszük hűtött helyre.
5.
Amikor tálaljuk, habzsákkal nyomjunk rá tejszínhabot!