Vaníliás-kávés krém
Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 4 tojássárgája
- 25 dkg cukor
- 1 dkg zselatin
- 1 dkg zselatin
- 400 gParmalat habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 kiskanál instant kávépor
a díszítéshez
- kakaó
- mandulaforgács
Elkészítés menete:
1.
A tejet felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd a forró tejet apránként belekeverjük. Gőz fölött habverővel folyamatosan keverve sűrűre főzzük, végül a vízben feloldott zselatint is beleforgatjuk.
2.
A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a kétharmadát a tojásos krémbe keverjük. A krémet kétfelé osztjuk, és az egyikbe az instant kávét belekeverjük. A kétféle krémet felváltva 4 kehelybe rétegezzük, középre egy réteg tejszínhabot nyomunk.
3.
Hűtőszekrénybe téve 1 órát dermesztjük. Tálalás előtt a krémek tetejét a maradék tejszínhabbal koronázzuk, majd kakaóval és mandulaforgáccsal díszítve kínáljuk.