Vaníliás-kávés krém

Feltöltő: Parmalat
921
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Vaníliás-kávés krém
tejszínes kávékrém receptvaníliás-kávés krémhabtejszínvaníliás cukorinstant kávéporzselatinkakaómandulaforgácsKarácsonyi

Hozzávalók:

    • 4 dl tej
    • 4 tojássárgája
    • 25 dkg cukor
    • 1 dkg zselatin
    • 1 dkg zselatin
    • 400 gParmalat habtejszín
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 kiskanál instant kávépor
  • a díszítéshez

    • kakaó
    • mandulaforgács
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tejet felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd a forró tejet apránként belekeverjük. Gőz fölött habverővel folyamatosan keverve sűrűre főzzük, végül a vízben feloldott zselatint is beleforgatjuk.
2.
A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a kétharmadát a tojásos krémbe keverjük. A krémet kétfelé osztjuk, és az egyikbe az instant kávét belekeverjük. A kétféle krémet felváltva 4 kehelybe rétegezzük, középre egy réteg tejszínhabot nyomunk.
3.
Hűtőszekrénybe téve 1 órát dermesztjük. Tálalás előtt a krémek tetejét a maradék tejszínhabbal koronázzuk, majd kakaóval és mandulaforgáccsal díszítve kínáljuk.

Van új ötleted vagy hozzászólásod ehhez a recepthez?

Hozzászólás küldése