Vaníliakrémes-almás piskóta kocka

Feltöltő: amihalik
41-60 perc
7-8 személyre
kezdő szakácsoknak
Vaníliakrémes-almás piskóta kocka

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 5 db tojás
    • 16 ek cukor
    • 3 ek víz
    • 10 ek liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 7 dkg vaj
    • 80 dkg alma meghámozva és lereszelve
    • 2 ek méz
    • 1-2 KK citromlé
    • 1,5 cs vanília puding
    • 4 dl tej
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Először a piskótát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé kanalanként beledolgozzuk a cukrot is. A tojássárgát a langyos vízzel kikeverjük, apránként a tojáshabba keverjük.
2.
Egy kicsit lenyomkodjuk, majd 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy szeletelni lehessen. Tálalás előtt a tetejére porcukrot szórunk, és forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
3.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd óvatosan a tojásos masszába forgatjuk. Egy nagy tepsit kivajazunk vagy kisütőmargarinozunk, kilisztezünk, a piskótamasszát egyenletesen elsimítjuk rajta.
4.
Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fokon) 20-22 perc alatt megsütjük. Közben az almát meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábasban, az olvasztott vajon vagy sütőmargarinon, kis lángon lefedve 8-10 perc alatt megpároljuk. A vége felé a fedelét leemeljük, a mézzel és a citromlével ízesítjük, és hagyjuk hogy a leve elpárologjon.
5.
A tűzről levesszük, és megvárjuk amíg kihűl. A vaníliakrémhez a pudingport a főzőtejszínnel és a cukorral simára keverjük. A tejet felforraljuk, az előzőeket beleöntjük, habverővel szorgalmasan keverve sűrű krémmé főzzük.
6.
Azonnal nekilátunk a sütemény összeállításának, mert a vaníliakrém csak melegen kenhető. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk, és a vaníliakrémmel mindkettőt megkenjük. A párolt almát az egyik krémes piskótán elkenjük, majd a másik piskótát a krémes oldalával lefelé ráborítjuk.