Valle d'Aosta-i felfújt

Feltöltő: Enikő
987
41-60 perc
11-12 személyre
kezdő szakácsoknak
Valle d\'Aosta-i felfújt
gyorsKönnyűsajtsonka receptekfelfújt receptfelfújtOlasz receptekparmalatfőzőtejszínTejszínhabtejszínvendégváró

Hozzávalók:

    • 6 ek sótlan olvasztott vaj
    • 1 tk só
    • 50 dkg liszt
    • 3 dl tej
    • 2 dl Parmalat habtejszín
    • 6 db tojás
    • 20 dkg Fontina sajt (puha, zsíros sajt)
    • 6 szelet ropogósra pirított pancetta (hasaalja szalonna)
Bevásárlólista nyomtatása
Valle d’Aosta Olaszország egyik régiója. A Valle d’Aosta-i konyha – egyedüliként az olasz régiók konyhái közül – nélkülözi a tésztát, és nagyon kevés olajat használ, azt elsősorban vajjal helyettesíti.

Elkészítés menete:

1.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. 4 evőkanál vajat "osszunk szét" 12 felfújt-, vagy nagyobb muffin formába. Tegyük félre.
2.
Egy tálban keverjük össze a sót és a lisztet. Tegyük félre.
3.
Egy serpenyőben - közepes lángon - a maradék 2 evőkanál vajat, a Parmalat habtejszínt és a tejet lassan melegítsük - ne forraljuk - fel. Vegyük le a tűzről.
4.
A tojásokat kézi mixerrel erős fokozaton verjük habosra. Kapcsoljuk gyengébb fokozatra, és közben lassan öntsük hozzá a vajas tejet, szitáljuk hozzá a sós lisztet, keverjük hozzá a sajtot és a sült pancetta darabokat.
5.
Osszuk a tésztát egyenletesen szét a formákba.
6.
220 fokon süssük 25 percig, majd vegyük le a sütő hőjét 150 fokra és még 10 percig süssük. Melegen tálaljuk, vajjal, vagy akár kesernyés lekvárral!

Van új ötleted vagy hozzászólásod ehhez a recepthez?

Hozzászólás küldése