Vajas pogácsa

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
haladó szakácsoknak
Vajas pogácsa
parmalatvajTejszínvajas-tejszínes pogácsapogácsa

Hozzávalók:

    • 25 dkg vaj
    • 40 dkg liszt
    • 25 dkg főtt burgonya
    • 3 tojássárgája
    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kiskanál
    • 1 tojás
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A vajat a liszttel, az áttört burgonyával, a tojássárgájával, a sóval és annyi főzőtejszínnel összedolgozzuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
2.
Kb. 15 percet pihentetjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, bevagdossuk, és a tetejét a felvert egész tojással megkenjük.
3.
Majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C) 25-30 perc alatt megsütjük.