Vadas marhaszegy
Feltöltő: Gasztropajti
1-2 óra
5-6 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 200 gParmalat főzőtejszín
- 1.5 kg marha szegyoldalas
- 0.5 kg sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 0.5 db zellergumó
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál fekete bors
- 1 kanál ételízesítő
- 1 kávéskanál cukor
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál liszt a habaráshoz
Elkészítés menete:
1.
Jelen esetben marhahúsból készült, de a vadas mártás minden hús mellé illik. Külön is elkészíthetjük a mártást, de a legfinomabb akkor, ha a zöldségféléket, a hússal együtt főzzük. Az alaplébe később tésztát főzve, egy nagyon tartalmas levest is fogyaszthatunk.
2.
A húst, a zöldségekkel együtt tesszük fel főni. Minden hozzávalót beleteszünk a fazékba, ízlés szerint ételízesítővel, vagy sóval.
3.
Mikor minden megfőtt, leszűrjük , a húst lefejtjük a csontról, és felszeleteljük.
4.
A puha, főtt zöldségeket pürésíthetjük krumplinyomóval, vagy turmixolhatjuk is. Előbbi esetben, kicsivel darabosabb, rusztikusabb lesz mártásunk.
5.
A turmixolás, vagy kavarás közben hozzáadjuk a Parmalat főzőtejszínt, a mustárt, a cukrot és kevés lisztet, majd összeforraljuk.
6.
A felszelt húsokra öntve, makaróni, vagy más tésztán tálaljuk.
Mivel szaftos étel, ajánlom még a penne, kagyló, és csigatésztákat is. Minél nagyobb a felülete a tésztának, annál több szaftot képes felvenni.