Túróval, spenóttal töltött palacsinta taleggio sajtkrémmel

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Túróval, spenóttal töltött palacsinta taleggio sajtkrémmel
sós palacsintapalacsinta tejszínneltejszínes túrókrémmel töltött palacsintatúróval töltött spenótos palacsintatúróval töltött palacsintatúrós palacsintaSajtkrémmel töltött palacsintatöltött-spenótos palacsinta

Hozzávalók:

    • 2 tojássárgája
    • 20 dkg finom liszt
    • 3 dkg vaj
    • 1 l tej
    • 1 dkg túró
    • 10 dkg spenót
    • só, bors
    • 10 dkg Taleggio sajt
    • 100 gParmalat főzőtejszín
Bevásárlólista nyomtatása
A sajt Val Taleggio, völgyből származik (Lombardia). A tejet borjú enzimmel erjesztik. Fa deszkákra helyezve minimum 35 napig érlelik. A végeredmény egy omlós, lágy, kenhető sajt, amely sós, és amelynek jellegzetes aromái vannak.

Elkészítés menete:

1.
Mossuk meg a spenótot, csepegtessük le és pároljuk 10 percig.
2.
Ezalatt kavarjuk össze a tojássárgáját a liszttel, majd adjunk hozzá tejet és addig keverjük, amíg folyékony tésztát nem kapunk. Hagyjuk 10 percig állni
3.
Melegítsünk fel egy tapadásmentes bevonattal ellátott 15 cm-es átmérőjű serpenyőt, kenjük be vajjal és öntsünk bele 1 szedőkanálnyi tésztát. Süssük mindkét oldalán kb. 2 percig, majd tartsuk melegen, és ezt a műveletet ismételjük, ameddig a tészta el nem fogy.
4.
Állítsuk össze a tölteléket: keverjük össze a szitán áttört túrót a kinyomkodott és apróra vágott spenóttal; ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
5.
Töltsük meg a palacsintákat, hajtsuk négyfelé és tegyük egy hőálló tálba; fedjük be a főzőtejszínnel összekevert taleggio sajt darabokkal és tegyük 180°C-os sütőbe 20 percre.
6.
A palacsintákat melegen tálaljuk.