Túrótorta

Feltöltő: N.Beatrix
1-2 óra
11-12 személyre
haladó szakácsoknak
Túrótorta

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat habtejszín
    • 50 dkg túró
    • 12 db tojás
    • 12 ek cukor
    • 12 ek liszt
    • 3 cs vaníliáscukor
    • 2 cs sütőpor
    • 2 csipet
    • 1 kis üveg lekvár barack
    • 4 ek kakaópor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A 6 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikavarjuk a 6 ek. cukorral és 1 cs. vaníliás cukorral,majd bele kavarunk 2 ek. kakaóport. A sütőport jól elkeverjük a 6 ek. liszttel. Végül a kikevert tojássárgájára ráöntjük a liszt felét majd a tojásfehérjét és a maradék lisztet. Óvatosan össze forgatjuk az egészet. Egy 26 cm-es tortaformába sütőpapírt teszünk, előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt megsütjük. Ugyan így készítünk még egy piskótát. Ha kész egy kicsit a sütőben hagyjuk kihűlni. Utána rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
2.
Amíg hűlnek a piskóták addig elkészítjük a krémet. Ehhez a fél kg túrót villával szét nyomkodjuk és teszünk bele 1 cs. vaníliás cukrot. Felverjük a habtejszínt, kb. a felét összekeverjük a túróval.
3.
Ha kihűltek a piskóták akkor az egyik tetejét megkenjük baracklekvárral. Teszünk rá a tejszínes túróból, utána jöhet rá a második piskóta. Szintén megkenjük lekvárral és teszünk rá túrót. A maradék túrót rá kenjük az oldalára. Végül bekenjük az egészet habtejszínnel.
4.
Ha valakinek túl száraz a piskóta akkor ketté vághatja és megkenheti lekvárral vagy habtejszínnel. A piskóta sütésnél tényleg ne nyissuk ki a sütőajtót mert akkor összeesik. Ha születésnapra készítjük akkor egy kis kakaós krémet készítünk és abból egy nyomózsák segítségével tudunk rá formákat nyomni és feliratot.
5.
20-30 percre tegyük be a hűtőbe hogy a tejszínhab kicsit megdermedjen.