Túrótorta

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Túrótorta
gyümölcsös túrótortagyümölcsös túrótorta ReceptekTúrótorta recept elkészítéseigazi túrótorta recepttejszínes torta túróvaltorta receptekalkalomraTúrótúrótortaTúrótorta receptekSütésmentes túrótorta

Hozzávalók:

  • a piskótához

    • 1 db piskótalap
  • a tejszínkrémhez

    • 90 g porcukor
    • 2 tojássárgája
    • 350 g félzsíros túró
    • 1 db vanília rúd
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 500 gParmalat habtejszín
    • 10 g lapzselatin
  • a díszítéshez

    • friss gyümölcs (eper vagy ribizli)
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Először előkészítünk egy kb. 23 cm átmérőjű tortaformát, és sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a papír a tortaforma pereménél magasabbra érjen.
2.
A piskótalapot a forma aljába tesszük.
3.
A krém összetevőit – a habtejszínt és a lapzselatin kivételével – turmixgépbe tesszük, alaposan összeturmixoljuk.
4.
A habtejszínt kemény habbá verjük.
5.
Ezután a túrós alapot finoman a habtejszínhez keverjük.
6.
A lapzselatint két-három percre vízbe áztatjuk. Miután leöntöttük róla a vizet, egy edénybe tesszük, és a lehető legkisebb hőfokon folyamatosan kevergetve felolvasztjuk FIGYELEM! Ne forraljuk fel a zselatint, amint feloldódott, már használható is!
7.
Ezután vékony sugárban, folyamatos keverés mellett öntsük a zselatint a túrós krémhez. Ügyeljünk, hogy a zselatint jól eloszlassuk a krémben!
8.
A kibélelt tortaformába öntjük az összes krémet, és elsimítjuk a tetejét.
9.
Két-három órára hűtőbe tesszük a tortát. Ha kihűlt, feldíszítjük a friss gyümölccsel.
10.
Levesszük róla a tortakarikát, majd a sütőpapírt is lehúzzuk az oldaláról.
11.
A kész tortát forró, vizes késsel szeletelhetjük.