Túrós palacsinta megsütve

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Túrós palacsinta megsütve
tejszínes túrós palacsintaTúrós palacsinta recepttúrós palacsinta

Hozzávalók:

    • 3 tojás
    • 5 dl tej
    • 10 dkg vaj
    • 8 dkg cukor
    • 25 dkg liszt
    • 50 dkg tehéntúró
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg mazsola, leforrázva és lecsöpögtetve
    • 400 gParmalat habtejszín
    • 2 tojássárgája
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • porcukor
Bevásárlólista nyomtatása
A palacsintát számos nemzet vallja magáénak, ami annak köszönhető, hogy az eredete egy közös pontba, a római birodalomig vezethető vissza. Eredetileg a neve latinul placenta volt. A lepényszerű tésztát kerek kövön vagy bronzpajzson sütötték.

Elkészítés menete:

1.
Egy tojást felverünk, majd a tejjel, 4 deka olvasztott vajjal, 3 deka cukorral és a liszttel összedolgozzuk.
2.
Egy csipet sóval ízesítjük, és 1-2 órát állni hagyjuk.
3.
A maradék vajat 5 deka cukorral, 2 tojássárgájával, a túróval, a reszelt citromhéjjal és 100 g habtejszínnel összekeverjük.
4.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a túrókrémbe forgatjuk.
5.
A tésztából a szokásos módon 8 vékony palacsintát sütünk, a túrókrémmel megkenjük, és feltekerjük, majd tűzálló tálba fektetjük.
6.
A mazsolát rászórjuk. A maradék habtejszínt a tojássárgájával és a vaníliás cukorral összekeverjük, és a palacsintára locsoljuk. 180 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C) szép pirosra sütjük.
7.
Tálaláskor porcukorral meghintjük.