Túrós krémes (sütés nélkül)

Feltöltő: asa71
21-40 perc
9-10 személyre
haladó szakácsoknak
Túrós krémes (sütés nélkül)
tejszínhaboskakaóporcsokoládévanília aromacitromrumtejhabtejszíntúrós krémes sütemyény recepttúróskekszalkalomra

Hozzávalók:

    • 800 gParmalat habtejszín
    • 50 dkg darált háztartási keksz
    • 10 dkg vaj
    • 1-2 evőkanál tej
    • 10 dkg porcukor
    • 1-2 evőkanál rum
    • 2. réteghez:
    • 50 dkg túró
    • 20 dkg porcukor
    • ide kell a habtejszín egyik fele
    • 1/2 db citrom reszelt héja
    • 1/2 csomag zselatinfix
    • 2 csomag vaníliás cukor vagy 2 mokkáskanál vanília aroma
    • 3. réteghez:
    • 3 csomag vaníliás krémpor
    • 8 dl tej
    • 4. réteghez:
    • ide kell a habtejszín másik fele
    • 5 dkg porcukor
    • 1/2 csomag zselatinfix
    • Tetejére:
    • 5 dkg cukrozott kakaópor vagy reszelt csokoládé
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal, cukorral, rummal, és egy kevés tejjel(csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen). Egy nagyobb (25X35cm) magas falú tepsibe egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát.
2.
A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszelt citrom héjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert habtejszínnel amihez, miután félig felverünk hozzáadjuk a 1/2 csomag zselatinfixet és tovább verjük kemény habbá, majd rásimítjuk a keksztésztára.
3.
Az krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt rásimítjuk a túrókrémre.
4.
A habtejszínt felverjük a porcukorral és a zselatinfix másik felével.
5.
Ezt rákenjük a vaníliás krémre. De nyomózsákba téve díszíthetjük is a tetejét.
6.
A tetejére cukrozott kakaóport (instant) vagy reszelt csokoládét szórunk. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd szeleteljük.