Túrórudi Torta

Feltöltő: Dundilina
41-60 perc
9-10 személyre
haladó szakácsoknak
Túrórudi Torta
tejszínes torta receptektejszínes túrótortakrémtorta receptmagyar konyhatejszínes torta túróvaltejszínes tortatúrótortaTúró Rudi torta recept képpeltúrós

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat habtejszín
    • 15 dkg porcukor a tésztához
    • 25 dkg porcukor a túróhoz
    • 1 kocka margarin szobahőmérsékleten
    • 4 db tojás sárgája
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 4 kanál kakópor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 kg túró
    • 2 db citrom reszelt héja
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztához: A margarint kikeverem a 15 dkg porcukorral, és az 1 cs. vaníliás cukorral. Beleteszem a liszttel elkevert sütőport, és kakaóport. Jól összegyúrom, és a végén beleteszem az 1 tojás sárgáját. Két cipót formálok belőle, és beteszem a hűtőbe.
2.
A Töltelék: A túrót kikeverem a 25 dkg porcukorral, az 1 cs vaníliás cukorral, és a 3 tojás sárgájával. Belereszelem a citromok héját, és annyi habtejszínt, hogy krémszerű állagot kapjak.
3.
Kivajazok egy 26 cm-es kapcsos tortaformát, és az egyik kihűlt cipót nokedli-szaggatón (megfordítva) eldörzsölöm. Ha csak nagy lyukú reszelőnk van otthon, az is megfelel. A túrós tölteléket a tésztára teszem, majd a másik cipót is ráreszelem.
4.
Tipp: Ha van otthon előzőleg hűtőben tartott étcsokoládénk most elővehetjük, és jó sok csokiforgácsot reszelhetünk a torta tetejére.
5.
Előmelegített sütőben magas hőfokon 10, majd takarék lángon 20-25 perc alatt készre sütjük. Nem a világ legszebb, de az egyik legfinomabb túrós édessége! Ha kihűlt tejszínhab-pamacsokkal, és csokireszelékkel tálaljuk- mennyei!