Túrórudi Torta
Feltöltő: Dundilina
41-60 perc
9-10 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 500 gParmalat habtejszín
- 15 dkg porcukor a tésztához
- 25 dkg porcukor a túróhoz
- 1 kocka margarin szobahőmérsékleten
- 4 db tojás sárgája
- 0,5 csomag sütőpor
- 4 kanál kakópor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kg túró
- 2 db citrom reszelt héja
Elkészítés menete:
1.
A tésztához:
A margarint kikeverem a 15 dkg porcukorral, és az 1 cs. vaníliás cukorral.
Beleteszem a liszttel elkevert sütőport, és kakaóport. Jól összegyúrom, és a végén beleteszem az 1 tojás sárgáját.
Két cipót formálok belőle, és beteszem a hűtőbe.
2.
A Töltelék:
A túrót kikeverem a 25 dkg porcukorral, az 1 cs vaníliás cukorral, és a 3 tojás sárgájával. Belereszelem a citromok héját, és annyi habtejszínt, hogy krémszerű állagot kapjak.
3.
Kivajazok egy 26 cm-es kapcsos tortaformát, és az egyik kihűlt cipót nokedli-szaggatón (megfordítva) eldörzsölöm.
Ha csak nagy lyukú reszelőnk van otthon, az is megfelel.
A túrós tölteléket a tésztára teszem, majd a másik cipót is ráreszelem.
4.
Tipp: Ha van otthon előzőleg hűtőben tartott étcsokoládénk most elővehetjük, és jó sok csokiforgácsot reszelhetünk a torta tetejére.
5.
Előmelegített sütőben magas hőfokon 10, majd takarék lángon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Nem a világ legszebb, de az egyik legfinomabb túrós édessége!
Ha kihűlt tejszínhab-pamacsokkal, és csokireszelékkel tálaljuk- mennyei!