Trifle
Feltöltő: Parmalat

Hozzávalók:
- 60 g liszt
- 60 g kakaó
- 120 g cukor
- 6 db tojás
- 200 gParmalat habtejszín
- 100 g gyümölcs, akár fagyasztott (málna,meggy, eper, erdei gyümölcs)
- 1 dl likőr/sherry/portói
Elkészítés menete:
1.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra (ne légkeverésre!) és kivajazok, kilisztezek egy szögletes tepsit. A sárgájákat habosra keverem a cukorral. Óvatosan elegyítem vele a kemény habbá vert fehérjéket és a tepsibe öntöm.
2.
20-30 perc alatt megsül, akkor jó amikor aranybarna és rugalmas a tészta. 15 percig nem szabad rányitni a sütőajtót.
3.
A piskótát darabokra szaggatom, egy üvegtál aljába helyezek egy réteget. Locsolom a likőrrel, megpakolom gyümölcsökkel és meglocsolom a Parmalat habtejszínnel. Addig rétegezem, amíg van alapanyagom, a tetejére ráöntöm a maradék tejszínt.
4.
Pihentetem és hidegen tálalom.