Trifle

Feltöltő: Parmalat
Trifle

Hozzávalók:

    • 60 g liszt
    • 60 g kakaó
    • 120 g cukor
    • 6 db tojás
    • 200 gParmalat habtejszín
    • 100 g gyümölcs, akár fagyasztott (málna,meggy, eper, erdei gyümölcs)
    • 1 dl likőr/sherry/portói
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra (ne légkeverésre!) és kivajazok, kilisztezek egy szögletes tepsit. A sárgájákat habosra keverem a cukorral. Óvatosan elegyítem vele a kemény habbá vert fehérjéket és a tepsibe öntöm.
2.
20-30 perc alatt megsül, akkor jó amikor aranybarna és rugalmas a tészta. 15 percig nem szabad rányitni a sütőajtót.
3.
A piskótát darabokra szaggatom, egy üvegtál aljába helyezek egy réteget. Locsolom a likőrrel, megpakolom gyümölcsökkel és meglocsolom a Parmalat habtejszínnel. Addig rétegezem, amíg van alapanyagom, a tetejére ráöntöm a maradék tejszínt.
4.
Pihentetem és hidegen tálalom.