Tortilla spárgás omlettel, gazdagon

Feltöltő: bluesun
1-20 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Tortilla spárgás omlettel, gazdagon
tejszínes tortillafőzőtejszíncheddarchiliszószbaconsalátaspárgás omlettegyszerű és gyors receptvilágkonyhatortillaTejszínfiatalos

Hozzávalók:

    • 30 gParmalat főzőtejszín
    • 1 db nagyméretű tortilla
    • 2 db tojás
    • 1 csipet (v. ízlés szerint) só, bors
    • 2 db salátalevél
    • 3 szelet bacon
    • 1 ek tejföl
    • 1 ek csípős chiliszósz
    • 2 ek reszelt cheddar
    • 1 ek olaj
Bevásárlólista nyomtatása
A tortilla az azték civilizáció fontos alapétele volt évezredeken keresztül. Eredetileg egy vastag lepény volt, amit mészvízbe áztatott, szárított, majd őrölt kukoricaszemekből készítettek. A spanyol hódítók nevezték el tortillának, „tortácskának”.

Elkészítés menete:

1.
A spárgák alsó harmadát levágjuk, a szár alsó 5 cm-ét zöldséghámozóval lehántjuk. Forró, sós vízben 5 percig főzzük, majd kiemelve lecsepegtetjük (ha csak konzerv spárgához jutunk, ez a lépés elmarad).
2.
Elkeverjük a tojásokat a főzőtejszínnel, sózzuk, borsozzuk. A serpenyőbe öntjük az olajat, felmelegítjük, eloszlatjuk.
3.
Ekkor mérsékeljük a lángot, beleöntjük a tojásos masszát, rátesszük a középső részére a 3 spárgát és a bacont.
4.
Alacsony lángon megsütjük, mikor a teteje is megdermedt, a középső harmadára rászórjuk a sajtot, ráhalmozzuk az összetépkedett salátát és két oldalról ráhajtjuk.
5.
A tortilla középső harmadára kenjük a tejfölt, ráöntjük a chiliszószt, majd az aljától 5 cm-re, keresztben a közepére tesszük az omlett-tekercset. Felhajtjuk az alsó részt, majd jobbról-balról rá a szélét. Még forrón fogyasztjuk.