Tortellini spárgával és balzsamecetes mártással

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Tortellini spárgával és balzsamecetes mártással
tortellini receptekTortellini tejszínes szósszaltejszínes tortellinitortellini recept képpelTortellini spárgával

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 50 dkg tortellini
    • 30 dkg vadon termő spárga
    • 1 db mogyoróhagyma
    • 1 pohár száraz fehérbor
    • 4 kanál balzsamecet
    • 1 kanál nádcukor
    • 1 diónyi vaj
    • só és bors
Bevásárlólista nyomtatása
„Vénusz köldökének „is nevezik. A modenai születésű költő, Tassoni írt egy jelenetet, melyben Vénuszt elhagyják útitársai, aki ettől megrémül. Segítséget kér egy épp tésztát gyúró fogadóstól, akit elbűvöl Vénusz érzékisége, s róla nevezi el a tésztát

Elkészítés menete:

1.
Egy serpenyőbe tegyük az ecetet és a cukrot, majd csökkentsük a lángot az 1/3-ra.
2.
Egy serpenyőben vajon pároljuk meg az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a főzőtejszínt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és 2 perc alatt sűrítsük be.
3.
Főzzük a tortelliniket al dente keménységűre a spárgavégekkel együtt, szűrjük le és forgassuk át a tejszínen.
4.
Osszuk szét a tányérokon és balzsamecettel díszítsük. Ízlés szerint tálaljuk reszelt sajttal.