Tormás, tojássaláta, húsvéti tojásból

Feltöltő: Gasztropajti
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Tormás, tojássaláta, húsvéti tojásból
citromtormasnidlingújhagymahagymatojáshabtejszíntejszínes salátasaláta recepthússalátatormás salátamagyaroshúsvétisalátatejszínes saláta receptalkalomra

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 5 db főtt tojás
    • 1 fej hagyma
    • kevés újhagyma, és snidling
    • 2 kávéskanál ecetes torma
    • 1 kávéskanál citromlé
    • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
    • kevés só, és frissen őrölt bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Én, ugyan közvetlenül húsvét után készítettem el, de az év bármely szakában is meg lehet csinálni, frissen főtt tojásokból. A húsvétkor kapott, szerény mennyiségű (5 db.) piros tojást is újrahasznosítottam.
2.
A tojásokat félbevágtam, a fehérjét felszeleteltem, a sárgát, külön edényben gyűjtöttem.
3.
A sárgája mellé, 1 fej hagymát csíkoztam, majd megsózva, kicsit állni hagytam. Addig újhagymát, és snidlinget is vágtam keveset, majd citromlét, olíva olajat, őrölt borsot tettem hozzá, és a habtejszínnel jól elkevertem. Mivel a hagymát, előzőleg sóztam, az nem került bele.
4.
Összeöntöttem a hagymát, a fehérjét, és az előbb kikevert masszát, és óvatosan tettem hozzá 2 kávéskanál ecetes tormát.
5.
Az, hogy nagyon finom lett, nem fejezi ki hűen a kulináris élményt. Mindezt, öt locsolkodós piros tojásból hoztam össze. Megérte!