Töltött karalábé

Feltöltő: illeskrisz
1-2 óra
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Töltött karalábé
petrezselyemcsirkemellkaralábérizsfőzőtejszíntejszínes töltött karalábéhúsos ételekzöldséges tejszínes ételhétköznapi

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 6 db karalábé
    • 500 gr darált csirkemell
    • 1 fej vöröshagyma kiskockákra vágva
    • 1 db tojás
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 marék rizs
    • 200 gr tejföl
    • izlés szerint só és bors
    • 1 db leveskocka
    • 3 kanálnyi liszt, vagy keményítő
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A karalábékat megpucoljuk, kisebb zsenge leveleit félre tesszük, majd karalábé vájóval, a közepüket kivájjuk, ügyelve arra, hogy nehogy kilyukasszuk a karalábék alját.
2.
A kivájt karalábé darabokat félre tesszük, a zsenge leveleit pedig vékony csíkokra felvágjuk. A csirke mellet ledaráljuk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a tojást, a megmosott rizst, a vágott petrezselyem felét, majd ízesítjük sóval és az őrölt borssal.
3.
Alaposan kikevert masszát készítünk belőle. A húskrémet beletöltjük a karalábék üregeibe, majd betesszük őket egy lábosba. Köré szórjuk a karalábé darabkákat, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.
4.
Rámorzsoljuk a leveskockát, rászórjuk a csíkokra vágott leveleket és megsózzuk. Fedő alatt, lassú főzéssel, puhára pároljuk az ételt.
5.
Közben a főzőtejszínt, a tejfölt, és a lisztet össze keverjük. Ha megfőttek a karalábék, kivesszük őket a léből, majd a habarással behabarjuk az ételt.
6.
Összeforraljuk az egészet, majd vissza tesszük a töltött karalábékat a lábosba. A maradék petrezselyemmel meghintve, forrón tálaljuk.