Töltött kacsa tejszínes pecsenyemártással

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
3-4 személyre
gyakorló szakácsoknak
Töltött kacsa tejszínes pecsenyemártással
almahúslevesvörösborfőzőtejszínszalonnaaszalt szilvaKarácsonyitöltött kacsakacsa tejszínes mártás

Hozzávalók:

    • 1 (kb. 1,8 kg-os) pecsenyekacsa
    • 2 kiskanál
    • fél kiskanál őrölt fekete bors
    • 25 dkg magozott aszalt szilva
    • 2,5 dl vörösbor
    • 3 alma, magháza kivágva és 8 részre vágva
    • 2 evőkanál citromlé
    • 10 dkg húsos szalonna, kis kockákra vágva
    • 2,5 dl húsleves
    • 4 evőkanál olaj
    • 250 gParmalat főzőtejszín
    • 2 evőkanál liszt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A kacsát kívül-belül sóval és borssal bedörzsöljük. A szilvát a borban addig pároljuk, amíg a folyadékot magába nem szívja. Az almagerezdeket a citromlével meglocsoljuk. A szalonnát az almával és a szilvával összeforgatjuk, majd a kacsába töltjük, és hústűvel összetűzzük. (A fennmaradó tölteléket később felhasználjuk.)
2.
Tepsibe rakjuk, és a megforró olajjal meglocsoljuk, majd 200 °C-os sütőbe (légkeveréses sütőben 180 °C) toljuk. Először az egyik, majd a másik oldalán sütjük, közben a húslevessel időnként meglocsoljuk.
3.
Az utolsó 30 percben a hátára fordítva sütjük tovább, s az elkészülte előtt 10 perccel a maradék tölteléket is a tepsibe rakjuk.
4.
Amikor megsült, a kacsát melegen tartjuk. A pecsenye levét leszűrjük, és a főzőtejszínnel simára kevert liszttel behabarjuk, és mártássá főzzük. Almás párolt káposztával és burgonyagombóccal tálaljuk.