Tökfőzelék sült pulykacombbal

Feltöltő: Gasztropajti
41-60 perc
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Tökfőzelék sült pulykacombbal

Hozzávalók:

    • 300 gParmalat főzőtejszín
    • 500 g gyalult tök
    • 1 csokor kapor, finomra aprítva
    • 1 fej hagyma
    • 1 kanál cukor /vagy cukor pótló/
    • 1 kevés izlés szerint ecet 10%-os
    • 1 kanál liszt a habaráshoz
    • 1 kevés kakukkfű
    • 1 kevés borsikafű
    • 1 kevés izlés szerint só és bors
    • 1 kanál olaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát szeleteld vékony csíkokra, vagy reszeld le nagy lyukú reszelőn, kevés olajon párold meg, majd add hozzá a gyalult tököt.
2.
Sózd meg, és fedő alatt dinszteld, időnként megkavarva.
3.
Öntsd fel kevés vízzel, tedd hozzá a zöld fűszereket, ha gondolod csurgass rá kevés ecetet, tekerj rá kevés borsot, és hagyd kicsit párolódni. Ha úgy érzed, megpuhult a zsenge tök, de vigyázz nehogy szétfőzd, a léből vegyél ki keveset, és keverd össze a főzőtejszínnel, majd a lisztet is hozzáadva, kavard csomómentesre.
4.
Öntsd a fazék tartalmára, keverd meg újra, majd hagyd felrottyanni!
5.
A legváltozatosabb feltétekkel tálalható, melyek közül néhány: főtt, sült virsli, kolbászfélék, főtt, és sült húsok, fasírtfélék, főtt, vagy tükörtojás, pörkölt, vagy csak a szaftja, de akár önmagában is kitűnő étel. Én sült pulykaszárnytővel készítettem ezúttal, és a fokhagymás szaftból is csorgattam a tetejére.