Tojáslikőrös málnatorta

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
12 darabhoz
gyakorló szakácsoknak

Hozzávalók:

    • 4 tojás
    • 25 dkg cukor
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor
    • 25 dkg tehéntúró
    • 25 dkg mascarpone vagy natúr sajtkrém
    • színtelen zselatin
    • 2 dl tojáslikőr
    • 40 dkg málna
    • 500 gParmalat habtejszín
    • csokoládéreszelék
    • színes cukorka
Bevásárlólista nyomtatása
Tojáslikőrös málnatorta

Elkészítés menete:

1.
A tojásfehérjét egy kevés vízzel kemény habbá verjük, közben 15 deka cukrot és 1 csomag vaníliás cukrot beleszórunk.
2.
A tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport beledolgozzuk.
3.
Kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A masszát belesimítjuk, és 170 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük.
4.
A karimát levesszük, és a tortát rácsra borítva hűlni hagyjuk, majd lapjában félbevágjuk.
5.
A túrót a mascarponéval, a maradék cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral összekeverjük
6.
A zselatint egy kevés vízben feloldjuk, és először 1,5 deci tojáslikőrbe, majd a túrókrémbe keverjük
7.
200 g habtejszínt kemény habbá verünk, és a málnával együtt a krémbe forgatjuk.
8.
Az alsó tortalapot a karma közé csukjuk. A krémet rákenjük, és a másik tortalappal betakarjuk, majd 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
9.
A maradék habtejszínt a vaníliás cukorral felverjük, és a tortát bevonjuk vele.
10.
A maradék tojáslikőrrel meglocsoljuk, és néhány szem málnával díszítjük. Az oldalát csokoládéreszelékkel, a tetejét színes cukorkával megszórjuk