Tiramisu

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tiramisu
Tiramisu tejszínnel ReceptekHázi tiramisutejszínes tiramisumascarponés tiramisu receptBabapiskótaTiramisu ReceptekA legfinomabb Tiramisumascarponeparmalat

Hozzávalók:

    • 4 tojás
    • 6 evőkanál cukor
    • 50 dkg mascarpone
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 dl erős kávé
    • 500 gParmalat habtejszín
    • 2-3 evőkanál kakaópor
    • 40 dkg babapiskóta
    • rumaroma
Bevásárlólista nyomtatása
Ez az édesség viszonylag újnak számít, csak az 1980-as évek közepén terjedt el.

Elkészítés menete:

1.
A 4 tojássárgáját 3 evőkanál cukorral és a csomag vaníliás cukorral krémesre keverjük, majd a 4 tojásfehérjét ugyancsak 3 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
2.
A korábban behűtött habtejszínt felverjük. A mascarponét a cukros tojáshoz adjuk és a felvert tojásfehérjét, illetve habtejszínt is finoman belekeverjük.
3.
A rumaromás kávéba mártott babapiskótát egy mély edénybe helyezzük, majd a mascarponés krémből annyit öntünk rá, hogy ellepje. Majd ismét babapiskóta, és ismét krém mindaddig, amíg van alapanyag.
4.
Végezetül a tetejét bőségesen megszórjuk kakaóporral. A kész tálat hűtőbe tesszük pár órára. Hidegen tálaljuk.