Thai húsgolyók pulykából

Feltöltő: Enikő
1055
41-60 perc
15 darabhoz
kezdő szakácsoknak
Thai húsgolyók pulykából
parmalatparmalat főzőtejszínpulykakarácsonykarácsonyi receptmeleg előételkókusztejthai recepthúsgombóc

Hozzávalók:

  • a húsgolyókhoz

    • 1/2 kiló darált pulykamell
    • 1/2 maroknyi zabkorpa
    • 1 közepes méretú sárgarépa, reszelve
    • 1 felvert tojás
    • 1 ek kókusztej
    • 1 ek Parmalat főzőtejszín
    • 1 tk halszósz
    • 1 gerezd fokhagyma, apróra darált
    • 2-3 ek snidlig, apróra vágva
    • 2-3 ek bazsalikom, apróra vágva
    • 1 tk friss gyömbér, reszelve
    • 1 tk curry por
    • 1/2 tk pirospaprika
    • 1 1/2 tk fekete bors
  • a sütéshez

    • 3-4 ek olívaolaj
  • a mártáshoz

    • 1 dl Parmalat főzőtejszín
    • 1 dl kókusztej
    • 1/2 tk curry por
    • 1 dl paradicsompüré
    • só és bors
    • 1/4 tk pirospaprika
  • a tálaláshoz

    • 3 ek koriander, apróra vágott
Bevásárlólista nyomtatása
Az Észak-Amerikában és Mexikóban őshonos madár Kolumbusz Kristóffal került Európába. Az Újvilágból érkezett pulyka viszonylag hamar helyet kapott az európai konyhákban, eleinte természetesen a gazdagok és kiváltságosok asztalain.

Elkészítés menete:

1.
Egy nagy tálban keverjük össze a darált pulykamellet, zabpelyhet, sárgarépát, tojást, kókusztejet, Parmalat főzőtejszínt, hal szószt, fokhagymát, zöldhagymát, thai bazsalikomot, friss gyömbért, curry-t, piros paprikát és a fekete borsot. (A legjobb eredményt úgy érhetjük el, ha ezt a műveletet kézzel végezzük!)
2.
Ha a keverék túl nedves, adjunk hozzá több zabot. Ha a keverék túl száraz, adjunk hozzá még egy tojást.
3.
Formázzunk evőkanálnyi golyókat a keverékből, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket addig, amíg nem sütjük meg őket.
4.
Egy nagy serpenyőbe tegyük a szósz hozzávalóit, majd keverjük simára.
5.
Egy másik serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd kapcsoljuk közepes lángra. A húsgombócok minden oldalát "kapassuk meg", azaz legyen barna kérge.
6.
Amikor mindegyik húsgombóccal végeztünk, tegyük át a szószba, fedjük le és alacsony lángon főzzük 20-25 percig.
7.
Vegyük le a tűzről, és korianderrel megszórva tálaljuk.

Van új ötleted vagy hozzászólásod ehhez a recepthez?

Hozzászólás küldése