Tészta tejszínes-céklával és csirkemájjal

Feltöltő: Gizi
41-60 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Tészta tejszínes-céklával és csirkemájjal
borsmajorannaszerecsendiófokhagymaporfőzőtejszíncsirkemájtejszínes tészta recepthúsos ételektejszínes céklapikáns

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 6-7 db csirkemáj
    • 2 db (nagyobb) cékla
    • 20 dkg metélt tészta
    • 1 teáskanál (v. ízlés szerint)
    • 1 mokkáskanál (v. ízlés szerint) ételízesítő
    • 1 mokkáskanál (v. ízlés szerint) fokhagymapor
    • 1 mokkáskanál (v. ízlés szerint) őrölt szerecsendió
    • 1 mokkáskanál (v. ízlés szerint) őrölt fehér bors
    • 1 mokkáskanál (v. ízlés szerint) majoranna
    • 1 dl étolaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A céklát enyhén sós vízbe feltenni főni. Amikor már kellően megpuhult, akkor leszűrni és langyosra hűteni. Ezután megpucolni, majd nagyobb lyukú reszelőn lereszelni.
2.
Az olajat, és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket összekeverni, majd a nagyobb darabokra vágott csirkemájat beletenni, és kb. 30 percig hagyni pácolódni.
3.
Egy serpenyőbe beleönteni a bepácolt csirkemájat, majd lassú tűzön, kevergetve készre sütni. Ezután kiszedni az olajból és a tálalásig melegen tartani.
4.
A visszamaradt olajba beletenni az előzőleg lereszelt céklát, majd pár percig kevergetve párolni. Ezután felönteni a főzőtejszínnel, ha szükséges akkor utánaízesíteni, majd addig párolni, hogy a tejszín besűrűsödjön.
5.
A tésztát enyhén sós vízbe kifőzni, majd leszűrni és rögtön tálalni.
6.
Tálaláskor a tésztát tányérra tenni, majd a tetejére kanalazni a tejszínes céklát, végül pedig ráhelyezni a sült csirkemájat.