Tepsis nyúlcomb krumpliágyon.

Feltöltő: Gasztropajti
1-2 óra
7-8 személyre
haladó szakácsoknak
Tepsis nyúlcomb krumpliágyon.

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat főzőtejszín
    • 1.5 kg nyúlcomb
    • 2 kg burgonya
    • 5 fej hagyma
    • 1 fej/izlés szerint fokhagyma, megtisztítva és finomra aprítva
    • 1 kanálnyi mustár
    • 3 szál kakukkfű, levelei lecsipkedve
    • 1 kanál zsír vagy olaj
    • 1 csipet só és bors
    • 1 kanál liszt a habaráshoz
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Az étel, nyúlcombokból készült, de más nyúlhúsból is elkészíthető.
2.
A sütőtálat kizsíroztam, majd a meghámozott, karikára vágott krumplit belerétegeltem.
3.
Erre került karikára vágott hagyma, majd az előtte sóba, őrölt borsba, aprított kakukkfűbe forgatott nyúlcombok.
4.
A főzőtejszínt kevés liszttel összekevertem és a tetejére öntöttem, majd aprított, zúzott fokhagymát szórtam rá.
5.
Fólia alatt sütöttem, majd a legvégén, a fóliát levéve, kicsit megpirítottam.
6.
Almás, sárgarépás, párolt káposztával tálaltam.