Tepsis hal rózsamártással

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tepsis hal rózsamártással
tejszínes mártássaltejszínes hala Tepsis hal recept

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 40 dkg fehér húsú hal (tengeri süllő, aranydurbincs, fogas)
    • 1 szál kakukkfű
    • 1 szál majoranna
    • 2 kanál zsemlemorzsa
    • 1/2 pohár teljes tej
    • extraszűz olívaolaj
    • só és bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Vágjuk apróra a zöldfűszereket és tegyük bele egy tálkába. Tegyük hozzá a zsemlemorzsát, olajat, sót és borsot és keverjük össze.
2.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, vágjuk a halat 3 részre és az egyik részt helyezzük el a tepsi alján. Fedjük le a zöldséges zsemlemorzsa felével és ismételjük meg a műveletet.
3.
Végül a maradék halfilével fedjük le az egészet.
4.
Zárjuk le alufóliával és sütőben süssük 150°C-on 25 percig.
5.
Időközben melegítsük meg a főzőtejszínt a tejjel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tegyük félre.
6.
A tepsiben felszeletelve tálaljuk tejszínes szósszal együtt.