Teljes kiőrlésű waffel friss eperrel

Feltöltő: Enikő
21-40 perc
8 szelethez
kezdő szakácsoknak
Teljes kiőrlésű waffel friss eperrel
kímélő desszertkímélőreggelireeperteljes kiőrlésűwaffelgoffriParmalt habtejszín

Hozzávalók:

    • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
    • 1/2 tk szódabikarbóna
    • 1 tk sütőpor
    • 3/4 tk só
    • 5 dkg kristálycukor
    • 1/2 tk fahéj
    • 10 dkg sótlan vaj, olvasztott
    • 2 tojás, felverve
    • 1/2 pohár görög joghurt
    • 1,5 dl Parmalat habtejszín
  • a tálaláshoz

    • friss eper, kockázott
    • vaníliás cukor
Bevásárlólista nyomtatása
A tengerentúlon a gofrit waffle-nek nevezik, az amerikaiak egyik kedvenc reggelije, de nem édes! A waffle ropogósra sütött tészta, szalonnával és juharsziruppal eszik.

Elkészítés menete:

1.
Kapcsoljuk be a goffri-waffel sütőt és közben a tűzhely sütőjét is kezdjük el melegíteni, kb. 80 fokra. Erre azért van szükség, hogy az elkészülő waffeleket melegen tudjuk tartani addig, amíg mindegyik készen nem lesz és tálaljuk.
2.
Egy nagy tálban, habverővel keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet, szódabikarbónát, sütőport, sót, kristálycukrot és fahéjat. Tegyük félre!
3.
Egy másik tálban keverjük csomómentesre az olvasztott vajat, tojást, Parmalat habtejszínt, joghurtot.
4.
A száraz és nedves hozzávalókat öntsük össze, keverjük, majd 8-10 percet hagyjuk pihenni.
5.
A waffel sütőt fújjuk be vaj sprayvel, vagy kenjük meg egy piciny vajjal, és merőkanállal adagoljuk a szükséges tésztamennyiséget!
6.
Melegen tálaljuk friss eperrel és vaníliás cukorral megszórva.