Teljes kiőrlésű spagetti, citromos-bazsalikomos zöldségekkel
Feltöltő: Enikő

Hozzávalók:
a tésztához
- 1 zacskó teljes kiőrlésű spagetti
- 5-6 szál spárga karikázva
- 3 ek vaj
- 1 nagy, kockára vágott hagyma
- 1 fél, kockára vágott kisebb cukkini
- 1 marék zöldborsó
- 3-4 evőkanál könnyű krémsajt
- fél marok reszelt parmezán
- 2 dl Parmalat főzőtejszín
- 2 dl Parmalat habtejszín
- só és bors , ízlés szerint
- 1/2 teáskanál bazsalikom
- 1 tk reszelt citromhéj
Az étel glikémiás indexe 32. Ez az érték a 0-55 közötti tartományba esik, ami alacsony glikémiás indexnek felel meg, így a fogyasztása nem jár jelentős vércukorszint emelkedéssel.
Elkészítés menete:
1.

A vajon megpirítjuk az összes zöldséget, kivéve a borsót.
2.

5-6 perc után ráöntjük a tejszínt, rottyantjuk egyet, majd alacsonyabb hőfokra vesszük a lángot.
3.

Ekkor hozzátesszük a krémsajtot, parmezánt, sót, borsot, bazsalikomot és ráreszeljük a citromhéjat, majd hozzádobjuk a borsót is, még 5-6 percig főzzük.
4.

Az al dentére főzött tészta tetejére halmozzuk, tekerünk rá még egy kis parmezánt és azonnal tálaljuk.