Teljes kiőrlésű spagetti, citromos-bazsalikomos zöldségekkel

Feltöltő: Enikő
Teljes kiőrlésű spagetti, citromos-bazsalikomos zöldségekkel
parmalat főzőtejszínfőzőtejszínfriss zöldségtavaszi receptparmalatkímélőzöldséges tejszínes ételtészta recepttésztateljes kiőrlésűTejszín

Hozzávalók:

  • a tésztához

    • 1 zacskó teljes kiőrlésű spagetti
    • 5-6 szál spárga karikázva
    • 3 ek vaj
    • 1 nagy, kockára vágott hagyma
    • 1 fél, kockára vágott kisebb cukkini
    • 1 marék zöldborsó
    • 3-4 evőkanál könnyű krémsajt
    • fél marok reszelt parmezán
    • 2 dl Parmalat főzőtejszín
    • 2 dl Parmalat habtejszín
    • só és bors , ízlés szerint
    • 1/2 teáskanál bazsalikom
    • 1 tk reszelt citromhéj
Bevásárlólista nyomtatása
Az étel glikémiás indexe 32. Ez az érték a 0-55 közötti tartományba esik, ami alacsony glikémiás indexnek felel meg, így a fogyasztása nem jár jelentős vércukorszint emelkedéssel.

Elkészítés menete:

1.
A vajon megpirítjuk az összes zöldséget, kivéve a borsót.
2.
5-6 perc után ráöntjük a tejszínt, rottyantjuk egyet, majd alacsonyabb hőfokra vesszük a lángot.
3.
Ekkor hozzátesszük a krémsajtot, parmezánt, sót, borsot, bazsalikomot és ráreszeljük a citromhéjat, majd hozzádobjuk a borsót is, még 5-6 percig főzzük.
4.
Az al dentére főzött tészta tetejére halmozzuk, tekerünk rá még egy kis parmezánt és azonnal tálaljuk.