Tejszínhabos rebarbara

Feltöltő: Dundilina
1-20 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínhabos rebarbara
rebarbarás receptekRebarbara receptekfiatalos

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 10 szál rebarbara
    • 1 kávés kanál fahéj
    • 1 csipetnyi szegfűszeg
    • 2 teáskanál cukor
    • 1 csipetnyi vaníliás cukor
    • 1 tábla étcsokoládé
    • 1 kevés izlés szerint balzsamecet
Bevásárlólista nyomtatása
Figyeljünk, hogy a rebarbara friss legyen! Körmünkkel vájjunk bele a szárba, és ha nedvedzeni kezd, akkor a rebarbara friss. A hűtő alsó dobozában tároljunk, legfeljebb 4-5 napig, mert hamar elveszti nedvességtartalmát.

Elkészítés menete:

1.
A megtisztított rebarbarát apróra vágjuk, és épp annyi vízzel, hogy ellepje betesszük egy jénai tálba. Szórunk bele fahéjat, cukrot, vaníliás cukrot és őrölt szegfűszeget. Meglocsoljuk kevés balzsamecettel, és betoljuk az előmelegített sütőbe. 15-20 perc alatt elkészül, a dzsem-szerű gyümölcsalapunk.
2.
Amikor kihűlt a tetejére kemény habbá vert habtejszínt halmozunk, és megszórjuk csokireszelékkel.
3.
Citromos ízvilágú, könnyű édesség. Tökéletes „mártogatós” édes teasütemények mellé.