Tejszínhabos, mandulakrémes epertorta

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
5-6 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:

  • a mandulás omlós vajas tésztához:

    • 9,5 dkg puha vaj
    • 9 dkg finom porcukor
    • 5 dkg kukoricakeményítő
    • 3 dkg őrölt mandula
    • csipetnyi
    • 18 dkg liszt
    • 1 egész tojás
  • a mandulakrémhez:

    • 5 dkg puha vaj
    • 6 dkg őrölt mandula
    • 1 egész tojás
    • 5 dkg finom porcukor
  • a tejszínhabhoz:

    • 500 gParmalat habtejszín
    • 10 dkg porcukor
    • 50 dkg eper
Bevásárlólista nyomtatása
Tejszínhabos, mandulakrémes epertorta

Elkészítés menete:

1.
Mandulás omlós vajas tészta: 9,5 dkg puha vajat, 9 dkg finom porcukorral, 5 dkg kukoricakeményítővel, 3 dkg őrölt mandulával, egy csipetnyi sóval. Végül hozzáadunk 18 dkg lisztet.
2.
Jól összegyúrjuk a tésztát, majd hozzáadunk 1 egész tojást. Cipót formálunk belőle, becsomagoljuk étkezési fóliába, s 1 órát a hűtőszekrényben pihentetjük. Kibéleljük a kinyújtott tésztával a sütőformát, majd berakjuk a sütőbe 20 percre 160 °C-on.
3.
A mandulakrém: Összekeverünk 5 dkg puha vajat, 6 dkg őrölt mandulát, 1 egész tojást és 5 dkg finom porcukrot. Rákenjük ezt a krémet a megsütött tortaalapra, majd 10 percre visszatesszük a sütőbe 160 °C-on.
4.
A tejszínhab: Habverővel felverjük (a keverőkanalakat előzőleg tegyük a fagyasztóba, hogy megkönnyítsük az összeállást) a habtejszínt és 10 dkg porcukrot. Félretesszük a hűtőszekrénybe.
5.
Előkészítjük az epret, hosszanti irányban kettévágva. Felkenjük a tejszínhabot a tortára.Tetejét eperrel díszítjük.