Tejszínhabos, cseresznyés muffin

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
12 darabhoz
haladó szakácsoknak
Tejszínhabos, cseresznyés muffin
muffin receptcseresznyés muffinEgy finom Cseresznyés muffinmuffinédes muffin receptekA legfinomabb Muffinmuffin receptekédesen receptMuffin süti receptek

Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 15 dkg dióbél, finomra aprítva
    • 1 kiskanál őrölt fahéj
    • 2 kiskanál sütőpor
    • 3 tojás
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg barna cukor
    • 250 gParmalat habtejszín
    • 20 dkg magozott cseresznye
  • a díszítéshez

    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 dl tejszín
    • dió
    • cseresznye
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütőben 165 °C) előmelegítjük. A sütőforma mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük.
2.
A lisztet a finomra vágott dióbéllel, az őrölt fahéjjal és a sütőporral összekeverjük.
3.
A tojások sárgáját vajjal és a cukorral habosra keverjük, a habtejszínt apránként hozzáöntjük, majd a lisztes keverékkel simára dolgozzuk.
4.
Végül a cseresznyét és a tojásfehérjéből vert kemény habot óvatosan beleforgatjuk.
5.
A tésztát háromnegyed részig a sütőforma mélyedéseibe töltjük, a sütőbe toljuk, és 25 perc alatt megsütjük.
6.
A muffinokat a sütőből kivéve 5 percig a formában pihentetjük, majd hűlni hagyjuk.
7.
Tálalás előtt a tetejükre vaníliás cukorral felvert habtejszínt kanyarítunk. Felezett dióval és meggyel díszítjük.