Tejszínes tokány

Feltöltő: Edit
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes tokány
tokányhétköznapitejszínes húsos ételmagyarostejszínes tokánytokány receptnokedli tokánnyaltejszínes egytálételsertéshúsbaromfihúsfokhagymaparadicsompetrezselyemfehérborpirospaprika

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kg sertés, vagy baromfihús
    • 2 fej hagyma apróra vágva
    • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • 1 db paradicsom, héja lehúzva és húsa kis kockákra vágva
    • 1 dl fehérbor
    • kevés só, és bors
    • kevés petrezselyem zöld, finomra aprítva
    • csipetnyi őrölt pirospaprika
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A húst, ujjnyi csíkokra vágom. (lehet sertés, pulyka, csirke, mindenkinek ízlése szerint) A paradicsomot kereszt alakban bevágom, forró vízbe mártom, héját lehúzom, feldarabolom. A hagymát, és fokhagymát apróra vágom.
2.
Kevés zsiradékon, (lehet sült füstölt szalonnáé is) a hagymát, fokhagymát megdinsztelem, megsózom borsozom, felöntöm fehérborral, majd a paradicsomot is hozzáadom.
3.
Belekerülnek a húscsíkok is, és addig főzöm, míg megpuhulnak. Megszórom petrezselyem zölddel, de ízlés szerint más friss fűszer is adható hozzá (majoránna, kapor)
4.
Hozzáöntöm a Parmalat főzőtejszínt, és ha muszáj akkor keményítő, vagy lisztszórással kicsit sűrítem.
5.
Mivel nagyon szaftos étel, olyan köretet javaslok hozzá, ami felveszi, hordozza azt. Tészta, galuska, stb.