Tejszínes sült halfilé

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes sült halfilé
főzőtejszínhalHalételekkarácsonyfokhagymatengeri halfilésült hal receptekTejszínes halfilé

Hozzávalók:

    • 3 evőkanál olaj
    • 60 dkg tengeri halfilé
    • őrölt fekete bors
    • 300 gParmalat főzőtejszín
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Köretként párolt rizst vagy kuszkuszt kínálhatunk mellé.
2.
A felszeletelt halat sózzuk, borsozzuk, és a megforrósított olajban mindkét oldalát elősütjük, majd 180 °C-os sütőben (légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 8 perc alatt készre sütjük.
3.
Közben a főzőtejszínt a fokhagymával éppen csak felforraljuk, majd a petrezselymet beleszórjuk.
4.
A főzőtejszínes mártást a megsült halra kanalazzuk, majd citromgerezddel és petrezselyemlevekkel díszítve tálaljuk.