Tejszínes spenót citromos krutonnal

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes spenót citromos krutonnal

Hozzávalók:

    • 20 dkg friss spenótlevél
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
    • 1/2 citrom leve
    • 1 csipet szerecsendió
    • egy szelet fehér kenyér
    • frissen őrölt fekete bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
1. Az olajon üvegesre párolom a fokhagymát. Rádobom a spenótot, 3 percig párolo, amíg összeesik. Elkeverem a tejszínnel, 1 percig összeforralom, sózom, a szerecsendióval fűszerezem.
2.
2. A kenyeret meglocsolom a citromlével, megpirítom, kb. egy centis darabokra töröm és a spenótra szórom. Az egészet tálaláskor borsozom.