Tejszínes sonkás spárga

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes sonkás spárga
spárga sonkávalSpárgás ételekegyszerű spárga receptekspárga receptekSpárgás finomságok ReceptekZöldspárga receptektejszínes spárga recepttejszínes spárgaalkalomrafiatalosfőzőtejszínsajtsonkaTejszín

Hozzávalók:

    • 50 dkg spárga, megtisztítva és 2 cm-es darabokra vágva
    • 1 csipet cukor
    • 3 dkg vaj
    • 2 dkg liszt
    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 30 dkg sonka, felszeletelve
    • 5 dkg reszelt sajt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A spárgát sós, enyhén cukros vízben megfőzzük.
2.
A vajból a liszttel nagyon világos rántást készítünk, a spárga főzővízéből egy kis mennyiséggel felengedjük, és sűrű mártássá forraljuk, majd a megfőtt, leszűrt spárgát beletesszük.
3.
A tűzről lehúzzuk, és a főzőtejszínt belekeverjük.
4.
A kivajazott tűzálló tálat a sonkaszeletek felével kibéleljük, a spárgát ráterítjük, a maradék sonkaszeletekkel befedjük, és a tetejét a reszelt sajttal meghintjük.
5.
Csak annyi időre toljuk a forró sütőbe, hogy a sajt a ráolvadjon.