Tejszínes sonkaleves fehérborral

Feltöltő: Parmalat
kezdő szakácsoknak
Tejszínes sonkaleves fehérborral

Hozzávalók:

    • 2 csokor petrezselyem
    • 10 dkg húsvéti sonka
    • 8 dkg vaj
    • 5 dkg liszt
    • 1/2 l tej
    • 1/2 l húsleves (vagy sonka főzőleve)
    • 1,5 dl fehérbor
    • 1 dlParmalat főzőtejszín
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk. A főtt sonkát apróra felkockázzuk.
2.
A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a tejjel, a húslevessel (sonkalével) és a borral, majd felforraljuk. A tejszínnel, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, összeforraljuk.
3.
A petrezselymet a levesbe keverjük, de ezzel már nem forraljuk tovább.
4.
A levest csészékbe szedjük, megszórjuk sonkakockákkal.
5.
Vajas pirítóst, sajtot kínálunk hozzá.