Tejszínes sajtleves

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes sajtleves
Egy finom Egyszerű sajtlevesSajtleves ReceptekSajtleves készítéseSajtleves recepthétköznapisajtkrém levestejszínes sajt levesfiataloslevesfőzőtejszínTejszín

Hozzávalók:

    • 5 dkg vaj
    • 2 dkg liszt
    • őrölt fehér bors
    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 1 tojássárgája
    • 10 dkg reszelt sajt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A vajból és a lisztből nagyon világos rántást készítünk, majd 1,5 liter vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk. 5 percig lassú tűzön forraljuk.
2.
Levesestálban a főzőtejszínt a tojássárgájával simára keverjük, és állandó kevergetés közben a forró levest rászűrjük.
3.
A reszelt sajtot külön kis tálkában kínáljuk hozzá.