Tejszínes rokfortos eper saláta

Feltöltő: molnarbela55
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes rokfortos eper saláta
tejszínes öntettelKéksajtos tavaszi salátaEper saláta receptsajtos epersalátasajtsalátaSaláta eperrelepersaláta ReceptekepersalátavilágkonyhafranciasajtosképpelelkészítéseRokfortos saláta Receptektejszínes salátasalátaroquefortRokfortos saláta

Hozzávalók:

    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 500 g Friss eper
    • 150 g Rokfort jellegű sajt
    • 50 g durvára tört lehártyázott pisztácia
    • 375 g tejföl
    • 1 csipet fehér bors
    • 1 ek extra szűz olíva olaj
    • 4 cl mézes barackpálinka
    • 2 spricc málna ecet
    • 1 csipet tengeri só
    • 4 db citrommfű ágacska
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Az epret lecsumázzuk majd alaposan megmossuk, ha szükséges félbe vágjuk.
2.
Összedolgozzuk a főzőtejszínt, tejfölt, ecetet, olajt, pálinkát és a villával összetört sajtot majd sóval és borssal ízesítjük.
3.
Az öntetet a tányérokra öntjük, megszórjuk a durvára tört pisztáciával és erre helyezzük az epreket és a citromfű ágacskát.
4.
A hűtőbe tesszük és fél órás érlelés után tálaljuk.