Tejszínes rókagomba leves.
Feltöltő: Némethné Zsuzsa
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 200 gParmalat főzőtejszín
- 20 dkg rókagomba friss
- 1 csokor petrezselyem
- 4 kisebb burgonya
- 2 szál sárga répa
- 1 db vöröhagyma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 2 ek olaj
- 1 tk só
- 1 MK (mokkáskanál) bors ízlés szerint
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek liszt
- 1 db tojás
- 2 ek liszt a nokedlihez
Elkészítés menete:
1.
A kockára vágott hagymát, szalonnát olajon elősütjük, majd a lepirult szalonnára szórjuk a lisztet, fűszerpaprikát, borsot, sót, és vízzel felöntjük.
2.
A burgonyát, répát, petrezselymet felkarikázzuk, és hozzáadjuk a leveshez.
A rókagombát -mielőtt a levesbe raknánk- enyhén cukros, felforrt vízzel leforrázzuk, és ezután tesszük a levesbe.
3.
Egy húsleveskockával ízesítjük, és puhára főzzük.
4.
A tojásból, lisztből, és némi vízből galuskatésztát szaggatunk a levesbe, amit ezután főzőtejszínnel dúsítunk.
Melegen tálaljuk.