Tejszínes rókagomba leves.

Feltöltő: Némethné Zsuzsa
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Tejszínes rókagomba leves.
Sós levesektejszínes leveskrémlevesgomba receptekrészletes gombaleves receptgombaleves recipegombaleves készítésegomba levesekgombakrémlevestejszínes gombalevesgomba leves receptRókagomba-krémleves Receptektejszínes gombakrémlevesrókagomba-levestejszínes gombaleves Receptek

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 20 dkg rókagomba friss
    • 1 csokor petrezselyem
    • 4 kisebb burgonya
    • 2 szál sárga répa
    • 1 db vöröhagyma
    • 10 dkg kolozsvári szalonna
    • 2 ek olaj
    • 1 tk
    • 1 MK (mokkáskanál) bors ízlés szerint
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 ek liszt
    • 1 db tojás
    • 2 ek liszt a nokedlihez
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A kockára vágott hagymát, szalonnát olajon elősütjük, majd a lepirult szalonnára szórjuk a lisztet, fűszerpaprikát, borsot, sót, és vízzel felöntjük.
2.
A burgonyát, répát, petrezselymet felkarikázzuk, és hozzáadjuk a leveshez. A rókagombát -mielőtt a levesbe raknánk- enyhén cukros, felforrt vízzel leforrázzuk, és ezután tesszük a levesbe.
3.
Egy húsleveskockával ízesítjük, és puhára főzzük.
4.
A tojásból, lisztből, és némi vízből galuskatésztát szaggatunk a levesbe, amit ezután főzőtejszínnel dúsítunk. Melegen tálaljuk.