Tejszínes ratatouille

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Tejszínes ratatouille
tejszínes zöldséggyors vacsoraegészségesLecsó Receptekfrancia lecsóratatouille elkészítéseratatouille francia lecsó receptRatatouille provencale recept képpel.Ratatouille Receptek

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 1 cukkini
    • 1 db kis padlizsán
    • 1/2 sárga kaliforniai paprika
    • 1/2 piros kaliforniai paprika
    • 1 répa
    • 1 paradicsom
    • 1 babérlevél
    • extraszűz olívaolaj
    • só és bors
Bevásárlólista nyomtatása
A ratatouille (ejtsd: ratatui) padlizsánból és más zöldségekből készülő hagyományos francia egytálétel. Szokás „mediterrán lecsó”-nak vagy „francia lecsó”-nak is hívni. Elsősorban Provence-ban készítik, különösen Nizzában.

Elkészítés menete:

1.
Egy serpenyőben kevés olajon süssük a kockákra vágott hagymát, adjuk hozzá a többi kockára vágott zöldséget, a babérlevelet, ½ pohár vizet és főzzük tovább.
2.
Ízesítsük sóval, borssal, adjuk hozzá a főzőtejszínt és főzzük össze a lángot megemelve.
3.
Tálaljuk ízlés szerint tálkában vagy gömb alakú cukkinibe töltve, gőzön megpárolva.